1

Με εισηγητή τον αρμόδιο σε θέματα ασφάλειας δημοσιογράφων της ΔΟΔ κ. Ernest Sagaga ξεκίνησε σήμερα το σεμινάριο για την ασφάλεια των δημοσιογράφων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εισηγητή τον αρμόδιο σε θέματα ασφάλειας δημοσιογράφων, της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Ernest Sagaga, ξεκίνησε σήμερα το σεμινάριο «Η ασφάλεια των δημοσιογράφων σε εμπόλεμες ζώνες και επικίνδυνες καταστάσεις- σεισμούς, πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα και διαμαρτυρίες».

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο κύριος Sagaga παρουσίασε αναλυτικά πρακτικές για την ασφάλεια στα πολεμικά πεδία και έδωσε πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό των δημοσιογράφων και την ασφάλισή τους μέσα από τον οργανισμό Battleface, με τον οποίο συνεργάζεται η Διεθνής Ομοσπονδία.

Ο υπεύθυνος της Διεθνούς Ομοσπονδίας σε θέματα ασφάλειας δημοσιογράφων, θα επικεντρωθεί την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία των δημοσιογράφων όταν καλύπτουν διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες κ.λπ.

Ο Ernest Sagaga κατάγεται από τη Ρουάντα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο BBC και υπήρξε ο πρώτος επίσημος εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη. Είναι τακτικός σχολιαστής για θέματα ελευθερίας του Τύπου σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των BBC, Al Jazeera και του γαλλικού δημόσιου ραδιοσταθμού RFI. Είναι νομικός με εξειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και το ανθρωπιστικό δίκαιο.

Υπενθυμίζεται ότι το σεμινάριο για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο seminaria@esiea.gr και για το αναλυτικό πρόγραμμα των εισηγήσεων, πατήστε ΕΔΩ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ