1

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΣΗΕΑ: ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

 

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μοναδική έκθεση για τους

Ανταποκριτές στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο

 

Μια μοναδική και ενδιαφέρουσα έκθεση θα παρουσιαστεί στο κέντρο Τεχνών ACS στο Χαλάνδρι και αφορά τους δημοσιογράφους ανταποκριτές στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο. Εκτίθενται εφημερίδες με τις ανταποκρίσεις των δημοσιογράφων των μεγαλύτερων εντύπων του κόσμου (Χέμινγουαίη, Όργουελ, Σαίντ Εξυπερύ, Καζαντζάκης, Ντος Πάσσος κ.α.), πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κειμήλια της εποχής (ματωμένη σημαία που έφερε ο Καζαντζάκης), πίνακες κ.λπ.

Η έκθεση αυτή περιοδεύει στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης. Ήδη μετά τη Θεσσαλονίκη, την υποδέχεται η πρωτεύουσα και προσφέρει ένα σπάνιο ντοκουμέντο για τον ιστοριογράφο της εποχής και όχι μόνο.

Την έκθεση διοργανώνει το Ινστιτούτο Θερβάντες και η πρεσβεία της Ισπανίας σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2008, στις 8 μ.μ. στο Κέντρο Τεχνών στο ACS , Γαρυττού 53, Χαλάνδρι.

Ενδεικτικώς αναφέρεται ότι θα παρουσιαστούν εφημερίδες όπως η Chicago Τ ribune , The New York Times , Pravda , Isvestia , Ilmessagero , Daily express , Paris Soir κ.α. με ανταποκρίσεις των Χέμινγουαίη, Φίλμπυ, Ντος Πάσσος, Όργουελ, Έρεμπουργκ, Καζαντζάκη, Προυζίνσκυ, Σαίντ – Εξυπερύ κ.α.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ