1

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ Η ΤΖΟΥΛΙΑΝΑ ΚΑΙ Η ΦΛΟΡΑΝΣ

Να απελευθερωθούν η Τζουλιάνα και η Φλοράνς

Η απαγωγή και ομηρία της Τζουλιάνα Σγκρένα, της ιταλίδας δημοσιογράφου της εφημερίδας “Μανιφέστο”, της Φλοράνς Ομπενά, της γαλλίδας δημοσιογράφου της εφημερίδας “Λιμπερασιόν” και του μεταφραστή της Χουσείν Χανούν αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την ελεύθερη ενημέρωση και τους δημοσιογράφους που μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να μας μεταφέρουν την εικόνα του σημερινού Ιράκ.
Οι δύο γυναίκες δημοσιογράφοι περιέγραψαν με τον πλέον καταγγελτικό τρόπο τις κακουχίες του ιρακινού λαού, των αμάχων, των γυναικών και των παιδιών και τις μεγάλες καταστροφές των πολέμων, ακολουθώντας πάντα τη συνείδησή τους σαν άνθρωποι και δημοσιογράφοι, χωρίς να αποδεχθούν κανενός είδους λογοκρισία.
Ζητάμε από τους απαγωγείς την απελευθέρωση της Τζουλιάνα, της Φλοράνς και του Χουσείν εκτιμώντας ότι αποτελεί μια καλή θέληση γενναιοδωρίας και δικαιοσύνης για τη διασφάλιση μιας ελεύθερης δημοσιογραφίας και του σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων από κάθε μορφής τυραννία στο Ιράκ.
Η Τζουλιάνα και η Φλοράνς επί μήνες έστελναν από το Ιράκ ένα μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης προς τον ιρακινό λαό. Ζητάμε από τους απαγωγείς να επιτρέψουν στις δύο δημοσιογράφους να συνεχίσουν το έργο τους ελπίζοντας στο άμεσο τέλος του πολέμου, την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από το Ιράκ και τη γενικότερη ειρήνη στη χώρα.
Οι δημοσιογράφοι δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πολεμικός στόχος.