1

Να αποσυρθούν οι διατάξεις που αφορούν τους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς από το Πολυνομοσχέδιο με τα προαιπαιτούμενα.

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που θα ψηφιστεί στη Βουλή, τη Δευτέρα 15/1/2018, εκτός  από το δικαίωμα στην απεργία πλήττουν και τους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς όλης της Επικράτειας, καθώς τους εξισώνει με τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους αναγκάζει να πάρουν μέρος, προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια λειτουργίας, σε δημοπρασία.

Η Κυβέρνηση με την σχετική διάταξη αγνοεί τις θέσεις των κοινωνικών φορέων, των δημοτικών συμβουλίων, αλλά αναιρεί και τις δικές τις απόψεις, καθώς το 2015 είχε εξαιρέσει από αυτή τη διαδικασία τα δημοτικά ραδιόφωνα, ενώ έχει ήδη εξαιρέσει από τις τηλεοπτικές άδειες τις δημοτικές τηλεοράσεις. Με αυτόν τον τρόπο αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας των Δημοτικών Ραδιοφώνων, ενώ, ταυτόχρονα, καλεί δημοτικές επιχειρήσεις να «τζογάρουν» χρήματα των συμπολιτών μας.  

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει τα καταστρεπτικά σχέδιά της. Ζητούμε οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί να εξαιρεθούν από τη διαδικασία δημοπράτησης, καθώς αποτελούν δημόσια υπηρεσία τοπικού χαρακτήρα με έμφαση στην ενημέρωση και την ποιοτική ψυχαγωγία, ενώ σημαντικός είναι ο ρόλος τους στην παροχή πληροφοριών για θέματα στενού ενδιαφέροντος. Η εξαίρεση που ζητούμε δεν αντιβαίνει το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο και υποστηρίζεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, την Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ και τα σωματεία των εργαζομένων.

Πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση θα θυμηθεί όσα δήλωνε ως αντιπολίτευση για το θέμα της ΕΡΤ και δεν θα συνδέσει τη διακυβέρνησή της μ’ ένα νέο «μαύρο» στα δημοτικά ραδιόφωνα όλης της χώρας.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ