1

ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. “ESPRESSO”

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ KAI ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ παραμένουν αντιμέτωπα με την παράνομη και εντελώς αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας της εφημερίδας «ESPRESSO», η οποία δεν έχει ακόμη καταβάλλει στους εργαζομένους συναδέλφους τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές τους για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο αλλά και το ήμισυ του επιδόματος αδείας. Παράλληλα, εκδηλώνεται νέα τάση της εργοδοσίας για απολύσεις, όπως απεδείχθη με την απόλυση του Μιχάλη Τιγκίρη.

Για τους λόγους αυτούς οι Ενώσεις αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών και των φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ESPRESSO» από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 16 Αυγούστου 2012 έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής, 17 Αυγούστου 2012 ζητώντας την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων μας δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών και φωτορεπόρτερ καθώς και την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου.

Τέλος, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «ESPRESSO» καλούνται σε συνέλευση την Πέμπτη, 16 Αυγούστου στις 13.00 στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ