1

ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ KAI ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 22 Σεπτεμβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 24 Σεπτεμβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών και των φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ESPRESSO» και «ATHENS NEWS», στην ιστοσελίδα «espressonews.gr» και στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», ύστερα από την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Ο Όμιλος Κυριακίδη εξακολουθεί να μην εξοφλεί τις δεδουλευμένες αποδοχές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και την εξόφληση του επιδόματος αδείας των συναδέλφων μας, καθώς και τις δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (Δ.Π.Υ.) από τον περασμένο Μάιο. Επιπλέον, αθετεί τις υποσχέσεις τμηματικής εξοφλήσεως εντός ορισμένου χρόνου, που η ίδια η εργοδοσία έδωσε. Ακόμη, προβαίνει σε πράξεις εχθρικές προς τους εργαζόμενους εξαγγέλλοντας μειώσεις στις (μη καταβληθείσες καν) αποδοχές τους.

Την ίδια ώρα παρά της επανειλημμένες προσκλήσεις μας για διάλογο ο κ. Πέτρος Κυριακίδης αναβάλλει τις προγραμματισμένες συναντήσεις, δεν εμφανίζεται πουθενά και δεν αποστέλλει το χρονοδιάγραμμα εξοφλήσεως των δεδουλευμένων αποδοχών για το οποίο έχει δεσμευτεί.

Οι Ενώσεις ζητούν:

  • Να μην μειωθούν, με οποιοδήποτε πρόσχημα, οι αποδοχές.
  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.
  • Την τήρηση των υποσχέσεων της εργοδοσίας.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ