1

ΝΕΑ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ

 

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αθήνα, 1 8 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ακόμα μια απαράδεκτη αναίρεση δέσμευσης, συνεχίζεται η επί μακρόν καταχρηστική πρακτική και συμπεριφορά της εργοδοσία του ΟΜΙΛΟΥ Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ Α.Ε. απέναντι στους εργαζόμενους του ομίλου.

Συγκεκριμένα η εργοδοσία του ομίλου ΑΘΕΤΗΣΕ την από 10-6-2013 πρότασή της, για εν μέρει καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της εταιρείας και αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των Ενώσεων. Στην πρόταση της ιδιοκτησίας του ομίλου ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ ενεπλάκη και η έκδοση και παράδοση από την ΚΑΠΑ-ΤΕΛ Α.Ε., επιταγής ύψους 80.000 ευρώ, σε εγγύηση καταβολής των ως άνω δεδουλευμένων. Η επιταγή σφραγίστηκε την 5-7-2013, ενώ μια ημέρα αργότερα, η Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. προχώρησε σε κατάσχεση μηχανημάτων της εταιρίας.

  • Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ καταγγέλλει απερίφραστα τις καταχρηστικές μεθοδεύσεις του ομίλου ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ και την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων, οι οποίοι πλέον έχουν υπερβεί κάθε όριο ανοχής και καλοπιστίας περιμένοντας να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις της εργοδοσίας του ομίλου ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ
  • καταδικάζει για μία ακόμη φορά τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι παρούσα και αποφασισμένη να παρέμβει με κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο προκειμένου να προστατευτούν και διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ