1

ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ “ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ”

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ (όσον αφορά στις τρεις τελευταίες σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών) διαμαρτύρονται έντονα για την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ», καθώς δεν έχει καταβάλει τις αποδοχές των δημοσιογράφων, συντακτών περιοδικού τύπου, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις (“TIVO”, “Δίφωνο”, “Informer”) από το τέλος Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τόσο των ίδιων εργαζομένων όσο και τις δικές μας, η εργοδοσία αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί στα οριζόμενα από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την Εργατική Νομοθεσία ενώ η υπομονή των εργαζομένων και η ανοχή των σωματείων μας έληξε.

Για το λόγο αυτό τα Διοικητικά Συμβούλια κηρύσσουν νέα απεργία από τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου, 14 Ιανουαρίου 2012 έως τις 06.00 π.μ. της Τρίτης, 17 Ιανουαρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, συντακτών περιοδικού τύπου, διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών τύπου και των εργαζομένων στο πρακτορείο ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε (μόνο για τη διανομή του ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ), που εργάζονται στην εφημερίδα «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις που εκδίδει (“ TIVO ”, “Δίφωνο”, “ Informer ”).

 

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ:

  • Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις (“ TIVO ”, “Δίφωνο”, “ Informer ”)
  • Την τήρηση των ΣΣΕ και της Εργατικής Νομοθεσίας

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ