1

ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Ρ/Σ “FLASH” ΚΑΙ ΣΤΟΝ FLASH.GR

Με αποκλειστικό θέμα την κρίσιμη κατάσταση στον ραδιοφωνικό σταθμό “Flash 96” και στην ειδησεογραφική πύλη “Flash.gr”, οι εργαζόμενοι των οποίων παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, συνεκλήθη σήμερα εκτάκτως από την Α’ Αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ. Νανά Νταουντάκη, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή και των νέων μελών που έχουν εκλεγεί.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στους παραπάνω σταθμούς, δεδομένου ότι οι υποσχέσεις της εργοδοσίας για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων έμειναν μόνο στα λόγια.
Για τον λόγο αυτόν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως αποφάσισε αρχικά την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας που θα αρχίσει την Τρίτη 5 Ιουλίου από τις 6 π.μ. έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2005. Εφόσον οι υποχρεώσεις της εργοδοσίας δεν εκπληρωθούν, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με νέα 48ωρη απεργία, την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουλίου 2005.
Παράλληλα, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου πραγματοποιείται συνάντηση με τα σωματεία ΕΤΕΡ και ΕΠΗΕΑ για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ και η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζομένων Ενώσεων κατά τη συνεδρίασή της, της 27ης Ιουνίου, έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει από κοινού τις επιθέσεις σε όσα Μέσα τα δικαιώματα των εργαζομένων καταστρατηγούνται.
Αποφασίστηκε ακόμη, την Τετάρτη 6 Ιουλίου να γίνουν διαβήματα του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προς την Κυβέρνηση, το ΕΣΡ και τις Ενώσεις Ιδιοκτητών, σχετικά με το ζήτημα που έχει οδηγήσει σε μακρόχρονη περιπέτεια τόσους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς στα δύο αυτά Μέσα.
Η ΕΣΗΕΑ είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί και να περιφρουρήσει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων καθώς και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας τους.