1

ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καταγγέλλουν για μια ακόμη φορά την αυταρχική, αντεργατική συμπεριφορά της εταιρείας “Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε.” και ιδιαίτερα του Προέδρου και Δ/ντα Συμβούλου της, κ. Π. Αντωνόπουλου.
Παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες όλων των συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου, η διοίκηση του συγκροτήματος, αθετώντας τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκατασταθεί η ομαλή ροή στη μισθοδοσία των εργαζομένων, να τους καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα και να τηρηθούν πλήρως οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εξακολουθεί να θυσιάζει δημοσιογράφους στον βωμό της δικής της αδυναμίας. Έτσι προχώρησε σε τέσσερις νέες απολύσεις από το γραφείο της στην Αθήνα.
Μετά τις άκαρπες προσπάθειές της να πετύχει τη διάλυση του γραφείου της Αθήνας, εξαναγκάζοντας σε παραίτηση το προσωπικό του, προχώρησε στην απόλυση και της συνδικαλιστικής εκπροσώπου των εργαζομένων δημοσιογράφων. Η προκλητική αυτή ενέργεια του κ. Αντωνόπουλου αποτελεί περιφρόνηση και παραβίαση του συνδικαλιστικού δικαιώματος των εργαζομένων και κατάφωρη παραβίαση των νόμων.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καλούν όλους τους αρμόδιους υπουργούς και τις Επιθεωρήσεις Εργασίας να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, να παρέμβουν για να περιφρουρήσουν το δικαίωμα της ενημέρωσης του πολίτη και να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας με άμεση ανάκληση των απολύσεων.
Σε αντίθετη περίπτωση η Ε.Σ.Η.Ε.Α. και η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. είναι αποφασισμένες να διασφαλίσουν το δικαίωμα των δημοσιογράφων στην εργασία και του πολίτη στην ενημέρωση και δεν φέρουν καμία ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει.