1

Ο Γ.Γ. ΤΗΣ ΔΟΔ ΑΙΝΤΑΝ ΓΟΥΑΙΤ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΓ. ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ανησυχία για την πορεία της υγείας της συναδέλφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου, εξέφρασε ο Αϊνταν Γουάιτ, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, ζητώντας να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε.
Η ΔΟΔ, η ΕΟΔ και οι ελληνικές δημοσιογραφικές οργανώσεις καταδίκασαν απερίφραστα την επίθεση, που δέχθηκε η συνάδελφος τη στιγμή που διερευνούσε στη Χίο τα αίτια, τα οποία οδήγησαν στη διακοπή της ηλεκτροδότησης του νησιού. Ζήτησαν από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να ερευνήσουν με διαφάνεια και κάθε λεπτομέρεια το θέμα της επίθεσης και οι υπεύθυνοι αυτής της πράξης να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Σήμερα, έντεκα μέρες μετά την επίθεση η συνάδελφος παραμένει στη μονάδα του Νοσοκομείου Γεννηματάς σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, αντιμετωπίζοντας σοβαρές επιπλοκές τετραπληγίας. Οι αστυνομικές αρχές της Χίου δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις έρευνες για την επίθεση και δεν έχουν ακόμη δοθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις ενώ ο υπεύθυνος της επίθεσης διαφεύγει την αυτόφωρη σύλληψη, επειδή παρήλθε η νόμιμη χρονική προθεσμία.
Οι δημοσιογράφοι στέκουν στο πλευρό της συναδέλφου και περιμένουν με αγωνία να ανακτήσει την υγεία της και να επανέλθει στην ενεργό δημοσιογραφία. Το θλιβερό επεισόδιο εις βάρος της συναδέλφου, αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική δημοσιογραφία. Οι συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων σε μια δημοκρατική ευνομούμενη χώρα υπαγορεύουν την απόλυτη διερεύνηση των συνθηκών που προκάλεσαν αυτή την απροκάλυπτα βίαιη επίθεση και είχαν ως αποτέλεσμα τη σοβαρή βλάβη της υγείας της συναδέλφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου.
Η μαχόμενη δημοσιογραφία αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πόρισμα των αστυνομικών ερευνών που διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Χίου.