1

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Η ισότητα των φύλων στο δημόσιο και πολιτικό λόγο»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 31 Μαΐου, το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Η ισότητα των φύλων στο δημόσιο και πολιτικό λόγο», το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ).

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, αναλύθηκαν διεξοδικά οι τρόποι καταπολέμησης των στερεοτυπικών αντιλήψεων από τους δημοσιογράφους και προτάθηκαν τρόποι για την εξάλειψη της αναπαραγωγής τους στη δημόσιο λόγο. Μέσα από την κριτική ανάλυση άρθρων, φωτογραφιών και βίντεο, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν και να αναγνωρίσουν στερεοτυπικές αναφορές που ενσωματώνουν οι συντακτικές επιλογές, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, με παραδείγματα από τον εθνικό και διεθνή Τύπο.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των εργασιών, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος σχετικά με τον τρόπο που παρουσιάζουν τα δημόσια πρόσωπα τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικά και ιστοσελίδες και αναγνωρίστηκε ότι το ζήτημα της ισότιμης μεταχείρισης των φύλων παραμένει επίκαιρο μέχρι σήμερα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ