1

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑΣ!

Η “λάσπη” για άλλη μια φορά κατέκλυσε τη δημόσια ζωή της χώρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο δεν μπορεί να μείνει αδιάφορο μπροστά σε παρόμοια φαινόμενα, καταγγέλλει με οργή την επαναφορά των φαινομένων τηλεοπτικών κανιβαλισμών και καλεί τους δημοσιογράφους να φράξουν το δρόμο στον κατήφορο και να αποβάλλουν τα σκύβαλα και τους μηχανισμούς, οι οποίοι εν ονόματι του άκριτου ανταγωνισμού ευτελίζουν τον πραγματικό ρόλο και το χρέος των ΜΜΕ.

Το ήθος και ο αυτοσεβασμός, που θα πρέπει να διακρίνουν την άσκηση της δημοσιογραφίας και γενικότερα το δημόσιο και τον ιδιωτικό βίο, καίτοι είναι αυτονόητα, φαίνεται πως απουσιάζουν από αρκετές εκδηλώσεις και δημιουργείται μια άρρωστη κατάσταση, η οποία δεν προοιωνίζεται τίποτα το καλό.

Η ελληνική κοινωνία δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους προστάτες, οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ και ειδικότερα την τηλεόραση και εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εισαγγελείς, ενώ μάλιστα βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Ο δημοσιογράφος ερευνά, αλλά δεν είναι ούτε χωροφύλακας, ούτε εισαγγελέας, ούτε δικαστής και δεν κάνει δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας.

Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι οι νόμοι που υπάρχουν είναι επαρκείς για να προστατεύσουν αποτελεσματικά τον πολίτη και τη δημόσια ζωή.

Η ΕΣΗΕΑ απαιτεί την άμεση και αυστηρή εφαρμογή τους προς κάθε κατεύθυνση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι η ΕΣΗΕΑ, που πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία της έκφρασης, θα συνεχίσει και στο μέλλον να αγωνίζεται γι’ αυτήν. Παράλληλα όμως δεν θα πάψει να παλεύει για έναν Τύπο, ένα ραδιόφωνο και μία τηλεόραση, που να μη ρυπαίνουν την κοινωνία μας.