1

Π.Ο.Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ. ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των Προεδρείων της Ομοσπονδίας και των πέντε Ενώσεων Συντακτών με τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Ρ.Τ. κ. Χρήστο Παναγόπουλο, όπως είχε αποφασισθεί στη συνάντηση των Προεδρείων των Ενώσεων την Τετάρτη 2 Μαρτίου, για το θέμα των συμβασιούχων της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε..
Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων ανέλυσαν στον Υπουργό τα προβλήματα που προκύπτουν για όλους τους συμβασιούχους δημοσιογράφους στο κέντρο και ιδιαίτερα την περιφέρεια, που κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους, από τη μέθοδο με την οποία αξιολογεί το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Ε.Ρ.Τ. και της Ε.Ρ.Α. (οι περισσότεροι εργάζονται μέχρι 10, 15 και 25 χρόνια), και ζήτησαν τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων όλων, στο κέντρο και την περιφέρεια με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Πρόκειται για την ομόφωνη απόφαση όλων των Ενώσεων Συντακτών, για την οποία έχουν καλέσει τους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ. και της Ε.Ρ.Α. σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Ο Υπουργός ζήτησε μία βδομάδα προθεσμία, για να μελετήσει το πρόβλημα με βάση τις προτάσεις που του έγιναν, με τη διαβεβαίωση για μία βελτιωμένη τελική ρύθμιση.
Τα Προεδρεία των Ενώσεων, μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό και τον Πρόεδρο της Ε.Ρ.Τ., συσκέφθηκαν κι αποφάσισαν να περιμένουν για μία βδομάδα την τελική υπουργική τοποθέτηση, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ. σε αγωνιστική ετοιμότητα.

 

Π.Ο.Ε.ΣΥ. – Ε.Σ.Η.Ε.Α. – Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. – Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. –

Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.Ε. – Ε.Σ.Π.Η.Τ.