1

ΠΑΙΔΙΑ ΚΥΠΡΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Μια ξεχωριστή συνάντηση είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο. Υποδέχθηκε τα παιδιά των Κυπριών συναδέλφων, μελών της Ενωσης Συντακτών Κύπρου, μαζί με τέσσερα παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού Φαρμακά, που έχει υιοθετήσει η ΕΣΗΕΑ.

“Είναι μεγάλη τιμή για μας που είμαστε σήμερα μαζί σας”, είπαν τα Κυπριωτόπουλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, “στο πρόσωπο σας αντιπροσωπεύεται ολόκληρη η Ελλάδα, το μόνο στήριγμα για το πολυβασανισμένο νησί μας”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε στα παιδιά ότι η Ελλάδα θα κάνει το παν για να απελευθερωθούν τα κατεχόμενα και έδωσε ραντεβού μαζί τους στην Κύπρο.

Αμέσως μετά στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ ο Πρόεδρος Αριστείδης Μανωλάκος, ο Ταμίας Δημήτρης Τσαλαπάτης και ο Νίκος Μεγγρέλης μέλος του Δ.Σ. μοίρασαν δώρα στα παιδιά, που θα μείνουν για δύο εβδομάδες στην Αθήνα φιλοξενούμενα στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Αγιο Ανδρέα.

Στην διάρκεια της παραμονής τους η ΕΣΗΕΑ έχει οργανώσει επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.