1

ΠΑΡΑΙΝΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι ο ανελέητος ανταγωνισμός των Μ.Μ.Ε.- και ειδικότερα στο χώρο της τηλεόρασης- έχει οδηγήσει στη χρησιμοποίηση απαράδεκτων μεθόδων για τη συλλογή και την προβολή του δημοσιογραφικού υλικού.

Τις τελευταίες μέρες έγιναν καταγγελίες για “κατασκευή” τηλεοπτικού ρεπορτάζ με εκβιαστικές μεθόδους σε βάρος αλλοδαπού, τις οποίες ερευνά ήδη ο εισαγγελέας.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. δεν ασκεί ανακριτικά καθήκοντα. Υπογραμμίζει, όμως, για μια ακόμη φορά, την ευθύνη τόσο των διευθυντών των Μ.Μ.Ε. όσο και των δημοσιογράφων για την αποτροπή φαινομένων που προκαλούν το κοινό αίσθημα και εκθέτουν το δημοσιογραφικό κόσμο. Γι’ αυτό αποφάσισε να καλέσει τους διευθυντές ειδήσεων όλων των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση ανάλογων φαινομένων και για την εξεύρεση τρόπων προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών, όταν παραβιάζονται από τα Μ.Μ.Ε.

Επίσης η ΕΣΗΕΑ θα ζητήσει τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την καλύτερη αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος.