1

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Η Ε.Σ.Η.Ε.Α., συνεπής προς τις διακηρύξεις της, αγωνίστηκε και αγωνίζεται για μια δημόσια ραδιοτηλεόραση, που να είναι ο πραγματικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η αναστάτωση, όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις αυτών που απασχολούνται στην Ε.Ρ.Τ.-Α.Ε. – και πριν από όλους τους δημοσιογράφους -, η θέση στο περιθώριο παλαιών, ικανών και δοκιμασμένων συναδέλφων, παράλληλα με την πρόσληψη νέων -γνωστών και άγνωστων – με αδιαφανείς, ως επί το πλείστον, διαδικασίες, καθώς και η καταπάτηση βασικών διατάξεων της νομοθεσίας, που αναφέρονται στην Ε.Ρ.Τ.-Α.Ε., όπως είναι ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, αποτελούν, δυστυχώς, καθημερινά φαινόμενα και όχι απλώς μεμονωμένες περιπτώσεις… Οι καταγγελλόμενες, εξάλλου, διακρίσεις σε βάρος κομμάτων και κοινωνικών ομάδων, γυρίζουν πίσω το πολιτικό ημερολόγιο της χώρας μας…

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. δεν μπορεί να μείνει αδιάφορο. Η δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπόθεση ούτε της οποιασδήποτε Κυβέρνησης, ούτε του οποιουδήποτε κόμματος, ούτε, πολύ περισσότερο, των ανθρώπων που επιλέγονται και διορίζονται για να την διοικούν. Είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων στην Ε.Ρ.Τ.-Α.Ε. και , πρώτα από όλα, είναι υπόθεση όλων των δημοσιογράφων.

Η Ε.Σ.Η.Ε.Α., τέλος, με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του Κράτους, επισημαίνει την μονομερή παρουσίαση του θέματος από τα ιδιωτικά κανάλια, αποσιωπώντας τις παρεμβάσεις των μικρών κομμάτων, γεγονός που πλήττει κατάφωρα την ελεύθερη πληροφόρηση.