1

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ ” ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ” ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Στο Βαλκανικό Κέντρο Τύπου της Θεσσαλονίκης (Στρατηγού Καλλάρη 5) θα παρουσιαστεί, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, 12 μ., ο τόμος “Δημοσιογραφία και Γλώσσα”, έκδοση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Η παρουσίαση θα γίνει για τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. και της πανεπιστημιακής κοινότητας της συμπρωτεύουσας, με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, της οποίας η διοίκηση αγκάλιασε την εκδήλωση με θερμότατο ενδιαφέρον και την οργανώνει στην έδρα της. Στον τόμο αυτόν περιέχονται οι 32 εισηγήσεις που έγιναν στο συνέδριο με θέμα “Δημοσιογραφία και Γλώσσα”, στις 15 & 16 Απριλίου 2000, στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και συμμετοχή 34 γλωσσολόγων, φιλολόγων και δημοσιογράφων (με επιμέλεια Παντελή Μπουκάλα και Σπύρου Α. Μοσχονά).
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο κ. Εμμανουήλ Κριαράς, ομότιμος καθηγητής Μεσαιωνικής Ελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο κ. Σπύρος Α. Μοσχονάς, λέκτορας Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ο κ. Θόδωρος Καρζής, δημοσιογράφος, των οποίων οι παρεμβάσεις στο προαναφερόμενο συνέδριο δημοσιεύονται στον τόμο “Δημοσιογραφία και Γλώσσα”.
Με την ευκαιρία αυτήν, το Μορφωτικό Ίδρυμα υπενθυμίζει ότι ο τόμος “Δημοσιογραφία και Γλώσσα” προσφέρεται τιμητικά, και βεβαίως δωρεάν, στα μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α., ενεργά και συνταξιούχους.
Παρακαλούνται λοιπόν, όσες και όσοι συνάδελφοι δεν παρέλαβαν τον τόμο να τον αναζητήσουν στη Γραμματεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α. (Ακαδημίας 20, 5ος όροφος)

Με ευχαριστίες και συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.