1

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του Γιώργου Μαρμαρίδη, ο οποίος χάθηκε σε ηλικία 75 ετών.
Ο Γιώργος Μαρμαρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930 και αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, ξεκίνησε σε ηλικία 19 ετών τη δημοσιογραφική του καριέρα από το Β’ Πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού της ΥΕΝΕΔ.
Στην επαγγελματική του σταδιοδρομία ασχολήθηκε για πολλά χρόνια στον περιοδικό Τύπο, όπου έγραψε και δημοσίευσε δεκάδες πρωτότυπα περιπετειώδη, αστυνομικά, κατασκοπευτικά, ιστορικά και χιουμοριστικά αναγνώσματα. Υπήρξε συνεργάτης των περιοδικών “Μάσκα”, “Θεατής”, “Φαντασία”, “Τράστ του γέλιου”, “Πρώτο” κ.α. Στη συνέχεια μεταπήδησε στον ημερήσιο Τύπο, όπου εργάστηκε ως ελεύθερος ρεπόρτερ στις εφημερίδες “Ελεύθερος Κόσμος”, “Εμπρός”, “Απογευματινή” και “Ακρόπολις”.
Ο Γιώργος Μαρμαρίδης εκτός από τη δημοσιογραφία δημοσίευσε πεζογραφήματα, ποιήματα, θεατρικά έργα ενώ διακρίθηκε στη μυθιστορηματική βιογραφία.
Παράλληλα με τη δημοσιογραφία υπήρξε πρωταθλητής της σκοποβολής για 25 χρόνια ενώ συμμετείχε στην Ολυμπιάδα της Ρώμης το 1960.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, που υπηρέτησε με ευπρέπεια τη δημοσιογραφία.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη, 28/12/2005, στις 11 π.μ. στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.