1

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

Έχασε χθες τη μάχη με την επάρατο νόσο ο δημοσιογράφος Θόδωρος Απέργης του Νικολάου, που είχε γεννηθεί το 1944 στην Αθήνα.
Ο Θόδωρος Απέργης αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Αθήνα, σπούδασε ηλεκτρολόγος-μηχανικός στο Γκράτς της Αυστρίας ενώ μιλούσε πολύ καλά αγγλικά και γερμανικά.
Η δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από την «Ελευθερία» της Λάρισας ενώ στη συνέχεια δούλεψε σε πολλές εφημερίδες της Αθήνας όπως οι: «Εβδόμη», «Επικαιρότητα», «Νίκη», «Ενημέρωση», «Πριν», «Αθηναϊκός Τύπος», «Βραδυνή», «Χώρα», ως ελεύθερος ρεπόρτερ, συντάκτης ύλης και αρχισυντάκτης.
Υπήρξε συνεργάτης σε ραδιοφωνικές εκπομπές της βαυαρικής ραδιοφωνίας και στα περιοδικά «Απόψεις» και «Τρίαινα». Για πολλά χρόνια δίδαξε σε ΙΕΚ δημοσιογραφίας της Αθήνας ως καθηγητής μαθημάτων σύνταξης ύλης, ερευνητικού ρεπορτάζ και τεχνικής των συνεντεύξεων.
Ο Θόδωρος Απέργης εκτός από καλός συνάδελφος υπήρξε άνθρωπος ευγενής και ήρεμος, που αγαπούσε τους νέους ανθρώπους και βοήθησε πολλούς συναδέλφους στα πρώτα τους βήματα στη δημοσιογραφία. Ήταν γενναιόδωρος και σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν θα μείνει αξέχαστη η καλοσύνή του και το χαμόγελό του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετά έναν άξιο λειτουργό της ελληνικής δημοσιογραφίας και συλλυπείται τους οικείους του.
Η κηδεία του Θόδωρου Απέργη θα γίνει αύριο, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, στις 2 το μεσημέρι από το Α’ Νεκροταφείο.