1

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΛΥΧΝΟ

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μετείχε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην εκδήλωση μνήμης και τιμής του επιφανούς δημοσιογράφου και πολιτικού Γεράσιμου Λύχνου, που συνδιοργάνωσαν στους Παξούς, για πρώτη φορά εφέτος, η ΕΣΗΕΑ και ο Δήμος Παξών.

Στην αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Ενωσης Πάνος Σόμπολος, η Β’ Αντιπρόεδρος Εννυ Μαγιάση και το μέλος του Δ.Σ. Χρήστος Κυρίτσης.

Για τον διαπρεπή δημοσιογράφο και πολιτικό μίλησαν ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Μπογδάνος και ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ο οποίος αναφέρθηκε, ειδικότερα, στη μεγάλη προσφορά του Γεράσιμου Λύχνου στην πολιτική ζωή του τόπου, τη δημοσιογραφία και τη δημιουργία του Ιδρύματος Λύχνου. Το Ιδρυμα αυτό λειτουργεί, βάσει της διαθήκης του Λύχνου, στην ΕΣΗΕΑ, χορηγώντας υποτροφίες κατ’ έτος σε επαγγελματίες δημοσιογράφους για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.

Στην ημερίδα, που ακολούθησε με θέμα: «Δημοσιογραφική Δεοντολογία και Πολιτική» μίλησε ενώπιον πλήθους ακροατηρίου, ο δημοσιογράφος και πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Αλέκος Πρίφτης.

Η ημερίδα έκλεισε με παρέμβαση της Β’ Αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΑ Εννυς Μαγιάση, που ως αρμόδια εκ του Καταστατικού για το Κληροδότημα Λύχνου, παρουσίασε στοιχεία της λειτουργίας του Ιδρύματος.

Την Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Παξών οργάνωσε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη χορωδία και τη μουσική μπάντα του Δήμου, μετά το τέλος του οποίου ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ απένειμε χρηματικά βραβεία σε τρεις αριστεύσαντες μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης του Λυκείου Παξών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ