1

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις εφημερίδες “Ο Κόσμος του Επενδυτή”, “Αυριανή”, “Ο Φίλαθλος” και το Ρ/Σ “Flash” αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για αντεργατική στάση των ιδιοκτητών των μέσων αυτών, που επιμένουν να μην εφαρμόζουν τις Σ.Σ.Ε., να καθυστερούν αλλά και ν’ αρνούνται την καταβολή δεδουλευμένων, να καταστρατηγούν τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας “Ο Κόσμος του Επενδυτή”, (όπου συμμετέχουν γνωστοί επιχειρηματικοί και τραπεζικοί όμιλοι) και τα διευθυντικά της στελέχη για καταχρηστικές και παράνομες απολύσεις συναδέλφων και ζητεί την άμεση ανάκλησή τους.
Καταγγέλλει επίσης τον εκδότη των εφημερίδων”Αυριανή” και “Ο Φίλαθλος” Γ. Κουρή για την παρελκυστική τακτική που ακολουθεί και αθέτηση των διαβεβαιώσεων που έδωσε στην αντιπροσωπεία των συνεργαζόμενων Ενώσεων.
Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας συνεδριάζει η συντονιστική επιτροπή του διασωματειακού οργάνου για τον καθορισμό των ημερομηνιών που θα πραγματοποιηθούν οι απεργίες και το συντονισμό τους.
Προκειμένου για τον Ρ/Σ “Flash”, η απεργιακή κινητοποίηση προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα, λόγω της αθέτησης των υποσχέσεων της ιδιοκτήτριας Ελ. Κόκκαλη και των διευθυντικών στελεχών της για καταβολή οφειλομένων στους συντάκτες.