1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών και Συντακτών Ιαπωνικών Εφημερίδων (Nihon Shinbun Kyokai – NSK) προσκαλεί και φέτος πέντε Ευρωπαίους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στο τεσσάρων εβδομάδων πρόγραμμα (4 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2000) που διοργανώνει και αποτελεί εισαγωγή στα Ιαπωνικά θέματα και την κοινωνία.

Στο επαγγελματικό αυτό πρόγραμμα που διοργανώνεται ετησίως εδώ και 21 χρόνια, έχουν πάρει μέρος 62 δημοσιογράφοι από 19 χώρες. Γλώσσα του προγράμματος είναι τα Αγγλικά.

Οι συμμετέχοντες στην πρώτη φάση της παραμονής τους είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν ένα εντατικό ημερήσιο πρόγραμμα μελέτης, σε συνδυασμό με επισκέψεις, συναντήσεις και μια σύντομη ξενάγηση έξω από το Τόκιο.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος είναι αφιερωμένη στην ατομική έρευνα και τη συγγραφή.

Ο NSK επιβαρύνεται με τα έξοδα διοργάνωσης και διαμονής των συμμετεχόντων στον Διεθνή Οίκο της Ιαπωνίας (International House of Japan) στο Τόκιο. Επιπλέον ο NSK προσφέρει ημερήσιο επίδομα 8.000 γιεν για το διάστημα παραμονής στο Τόκιο και 4.000 γιεν για τον χρόνο ξενάγησης έξω από το Τόκιο.

Τα έξοδα ταξιδιού προς και από την Ιαπωνία επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα ή τον εργοδότη του.

Το επιμορφωτικό ίδρυμα Fondation Journalistes en Europe, που εδρεύει στο Παρίσι έχει αναλάβει, την προεπιλογή των υποψηφίων για λογαριασμό του NSK, που έχει και την ευθύνη της τελικής επιλογής. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι:

· Δημοσιογράφοι πλήρους απασχολήσεως.

· Να έχουν πάνω από πέντε χρόνια εμπειρία πλήρους επαγγελματικής απασχολήσεως.

· Να είναι ηλικίας 25-35 ετών.

· Να χειρίζονται καλά την Αγγλική γλώσσα.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων (στα Αγγλικά): 21/8/2000 Για περισσότερες πληροφορίες και την έντυπη αίτηση απευθυνθείτε στο: Fondation Journalistes en Europe 4, rue du Faurbourg Monmartre 75009 Paris – France
Tel.: +33-1 55 77 20 00, Fax: +33-1 48 24 40 02
E-mail europmag@europmag.com