1

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Στη Μασσαλία, στις 17 Οκτωβρίου 2013, συνεδρίασε το Εθνικό Συνδικάτο των Δημοσιογράφων της Γαλλίας SNJ – CGT και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες Δημοσιογράφους:

«ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Το Εθνικό Συνδικάτο των Δημοσιογράφων της Γαλλίας SNJ – CGT, που συνήλθε στη Μασσαλία, εκφράζει αμέριστη αλληλεγγύη στους Έλληνες δημοσιογράφους και στις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις, που αντιμετωπίζουν τις επιθέσεις του νεοναζιστικού κόμματος της «Χρυσής Αυγής».

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες ενέργειες εις βάρος των συναδέλφων μας από τα μέλη του κόμματος, που συνεχίζουν να καταδιώκουν συνδικαλιστές, πολιτικούς, μετανάστες και όλους όσοι πιστεύουν στη δημοκρατία.

Η λιτότητα χωρίς τέλος, την οποία έχει επιβάλλει η Τρόικα, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για αυτή την κατάσταση, που επικρατεί ο λαϊκισμός, λόγω της ανικανότητας της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτικών, να αντιταχθούν στα αντικοινωνικά διαρθρωτικά μέτρα, που υπαγορεύουν οι Βρυξέλλες.

Το Γαλλικό Εθνικό Συνδικάτο των Δημοσιογράφων SNJ – CGT ενστερνίζεται τον αγώνα των ελληνικών συνδικαλιστικών Ενώσεων ενάντια στη διάλυση του δημόσιου φορέα της ΕΡΤ, η οποία, επίσης, οφείλεται στην εφαρμογή κατά γράμμα των μέτρων λιτότητας από την Αθήνα.

Γενικότερα, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το κλείσιμο των εφημερίδων, τη σημαντική μείωση μισθών και την απώλεια θέσεων εργασίας εκατοντάδων δημοσιογράφων.

Όλοι μαζί θα δώσουμε αλληλέγγυοι τον αγώνα στην Ευρώπη για να αποφευχθεί η μετάλλαξη της Ελλάδας, σε ένα εργαστήριο εφαρμογής αντικοινωνικών πολιτικών».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ