1

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΤΗΣ 3ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2001

Η Γενική Συνέλευση των μελών της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ομόφωνα επαναβεβαιώνει την αγωνιστική διάθεση του κλάδου και την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την κήρυξη 24ωρης απεργίας, τη Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2001, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά του.

Με πίστη και αποφασιστικότητα οι δημοσιογράφοι υπερασπιζόμενοι το ιερό δικαίωμα της κοινής γνώμης στην πολυφωνική και αντικειμενική ενημέρωση αγωνίζονται για τις πάγιες θεσμικές διεκδικήσεις που εξασφαλίζουν την δημοσιογραφική ανεξαρτησία.

Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος απαλλαγμένος από δουλείες και δεσμεύσεις είναι ο αξιοπρεπώς εργαζόμενος και αμειβόμενος δημοσιογράφος.

Μέσα σε ένα ασταθές και ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον η δημοσιογραφική εργασία, που αποτελεί την πρώτη ύλη χωρίς την οποία είναι αδύνατη η λειτουργία των επιχειρήσεων Τύπου, υποτιμάται συνεχώς και καθίσταται ολοένα δυσκολότερη και πιο επισφαλής.

Η πλειονότητα των εργαζομένων αμείβεται με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς και μάλιστα για πολύωρη εργασία.

Δικαιώματα που για άλλους εργαζόμενους αποτελούν αυτονόητα κεκτημένα, θεωρούνται από τους επιχειρηματίες του Τύπου αδιανόητα.

Η Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ καλεί την ελληνική κοινή γνώμη να μας συμπαρασταθεί και να αγωνισθεί στο πλευρό μας, για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το ιερό δικαίωμα στην ενημέρωση και στην πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες.