1

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση στο άρθρο του εκδότη – διευθυντή της εφημερίδας Αδέσμευτος Τύπος Δημήτρη Ρίζου με τίτλο «η ΕΣΗΕΑ θέλει να κλείσει τον Αδέσμευτο» που δημοσιεύτηκε σήμερα (28/9), η συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας(που διεξήχθη 28/9) αποφάσισε ομόφωνα να διευκρινίσει τα εξής:

– Η 24ωρη απεργία στην εφημερίδα προκηρύχθηκε με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των εργαζομένων στην εφημερίδα. Αποφασίστηκε μετά από την συνεχιζόμενη άρνηση της εργοδοσίας όχι απλώς να καταβάλει μέρος των δεδουλευμένων, αλλά ακόμα και να δεσμευτεί για την ημερομηνία καταβολής τους.

-Επίσης, εκφράζεται η απορία πως η επιχείρηση είναι «υγιής», όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο, ενώ οφείλει στους εργαζόμενους την εξόφληση του μισθού του Μαΐου και ολόκληρους τους μισθούς του Ιουνίου, του Ιουλίου, του Αυγούστου και πλέον (από τη Δευτέρα 1/10) και του Σεπτεμβρίου. Απορία προκαλεί και το γεγονός πως το φύλλο του Σαββατοκύριακου χαρακτηρίζεται από τον ίδιο τον εκδότη ως «κερδοφόρο», την στιγμή που όταν οι εργαζόμενοι ζητούν τα δεδουλευμένα η απάντηση είναι πως δεν υπάρχουν έσοδα.

– H Συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας Αδέσμευτος Τύπος, αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να ζητήσει συνάντηση με τον Δημήτρη Ρίζο μέχρι και την Τρίτη (2/10) για δέσμευση άμεσης καταβολής δεδουλευμένων. Σε περίπτωση που δεν συμβεί κάτι τέτοιο, να προχωρήσει άμεσα σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

– Τέλος, ζητά την άμεση επιστροφή της συναδέλφου Μπρίνια στην θέση εργασίας της, από την οποία απομακρύνθηκε με τρόπο εντελώς απαράδεκτο.

Αθήνα, 28/9/12