1

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84»

Οι δημοσιογράφοι του Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84» κατέθεσαν το ακόλουθο ψήφισμα, έπειτα από την ολοκλήρωση της σημερινής συνέλευσής τους.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Οι δημοσιογράφοι του Αθήνα 9,84 σε συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 ενημερωθήκαμε για τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΡΑ να προχωρήσει σε μονομερή περικοπή αποδοχών από τον επόμενο μήνα.

  • Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε προοπτική σύναψης ατομικών συμβάσεων, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σύννομο στην περίπτωση δημόσιου μέσου.
  • Εκφράζουμε την απορία μας για τη σπουδή της επιχείρισης να προχωρήσει σε μονομερείς κινήσεις, όταν αναμένεται η έκδοση ΚΥΑ την οποία και θα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει.
  • Τα δημοτικά ραδιόφωνα δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν με βάση τα χειρότερα δεδομένα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ταυτοχρόνως και η επίκληση της νομιμότητας δεν μπορεί να είναι επιλεκτική και μονομερής σε βάρος των εργαζομένων. Ακόμη και στο υφιστάμενο ελαστικοποιημένο νομοθετικό πλαίσιο για τα εργασιακά υπάρχουν κανόνες. Το να τους αγνοεί ένας σταθμός που δίνει μάχη για τη βιωσιμότητά του ισοδυναμεί με “εργοδοτικό πόκερ” με τα λεφτά των δημοτών.
  • Ζητάμε από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να απευθύνει νέα πρόσκληση προς τη διοίκηση του σταθμού για εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση.
  • Προετοιμάζουμε νομικά τη θέση μας και ζητάμε για αυτό και τη στήριξη της ΕΣΗΕΑ.
  • Συγκαλούμε νέα συνέλευση την επόμενη εβδομάδα για να αναδείξουμε επιτροπή αγώνα και να προγραμματίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας

Ενημερωθήκαμε επίσης για το ζήτημα της συν. Β. Σιούτη, η οποία δεν έχει ακόμη λάβει απαντήσεις στο γιατί η εκπομπή της έχει διακοπεί από τις 6 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα.

Επιπλέον:

  • Καταδικάζουμε με αποτροπιασμό την αντισημιτική και συκοφαντική επίθεση που δέχθηκε από ακροδεξιό έντυπο ο ταμίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Μωυσής Λίτσης, στον οποίο εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας.
  • Επίσης καταδικάζουμε την προσπάθεια της εφημερίδας που ήδη πρωταγωνίστησε στην συκοφαντική επίθεση εναντίον του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ να στοχοποιήσει και άλλους “μη αρεστούς” συναδέλφους (επί τη βάσει της…. καθυστερημένης υποβολής από μέρους τους δηλώσεων “πόθεν έσχες”) καλλιεργώντας παραπλανητικές εντυπώσεις και απενοχοποιώντας εντέλει την πραγματική διαφθορά».

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ