1

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Την ανάγκη επαγρύπνησης και αγωνιστικής ετοιμότητας προς όλους τους δημοσιογράφους επισημαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Μετά τη χθεσινή πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο και των όσων διαπιστώθηκαν, ήδη υποβάλλονται εντός της ημέρας και εγγράφως, προτάσεις της Ένωσης με τις οποίες θωρακίζεται η αυτοτέλεια και η αυτοδυναμία των Ταμείων μας και προτείνονται συγκεκριμένες λύσεις σε σημαντικά προβλήματα για εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Από την προγραμματισμένη γι’ αυτήν την εβδομάδα συνάντηση με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρ. Σπυρόπουλο, που έχει δεσμευθεί σχετικά απέναντι στον κλάδο, θα εξαρτηθεί η παραπέρα στάση μας.
Το Δ.Σ. αποφάσισε:
· Να προσκαλέσει σε κοινή συνάντηση όλες τις συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των Μ.Μ.Ε., για ενιαία στάση απέναντι στα κοινά προβλήματα, που ήδη προκαλούνται και με το νομοσχέδιο.
Επίσης ορίζονται:
· Συναντήσεις με τους δημοσιογράφους-βουλευτές όλων των κομμάτων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Ευρωβουλή.
· Συσκέψεις με τους συναδέλφους που είναι διαπιστευμένοι στα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Οικονομίας και στη Βουλή.
Ο δημοσιογραφικός κόσμος καλείται σε επιφυλακή και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί όπως πάντα με όλες του τις δυνάμεις και για να προλάβει αλλά και να αποτρέψει, όσα επιχειρούνται κατά της αυτονομίας και της αυτοτέλειας των Ταμείων μας.