1

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο Διαδίκτυο συνεχίζουν να απασχολούνται χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς ασφάλιση, χωρίς καμιά προστασία απέναντι στην αυθαιρεσία των εργοδοτών, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, πιέζουν την Κυβέρνηση, η οποία υποχωρεί στις πιέσεις τους για να κερδοσκοπούν ανενόχλητοι και ανεξέλεγκτοι.

Οι εργοδότες και οι διαφημιστές αρνούνται τη ρύθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών σχέσεων των εργαζομένων στο Διαδίκτυο επιζητώντας, αλλά διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, να εξασφαλίσουν το ανέλεγκτο της ασυδοσίας και των κερδών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο Διαδίκτυο, σε συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010 και ώρα 13.00 και ζητεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Καλεί, επίσης, την ΠΟΕΣΥ και τις Ενώσεις των δημοσιογράφων να αναλάβουμε από κοινού τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την επίλυση του ζητήματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απαιτεί από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με το αίτημα των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση μέσω του Διαδικτύου, για τη θέσπιση των αναγκαίων κανόνων ασφάλισης και τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, όπως ισχύει για όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στα ΜΜΕ.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ