1

Σήμερα η κηδεία του Τάσου Τρίκκα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου, αγωνιστή και στοχαστή Αναστάσιου (Τάσου) Τρίκκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020.

Ο Τάσος Τρίκκας γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα και, μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών, φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Γαλλία και απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Εμπορικό Δίκαιο. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από την εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή» το 1963 και εκεί εργάστηκε έως και το 1967.

Τα χρόνια της Δικτατορίας τον βρήκαν στη Δυτική Ευρώπη, στον αγώνα εναντίον του καθεστώτος των Συνταγματαρχών. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1973 και εργάστηκε στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ» έως το 1992, ενώ υπήρξε αργότερα συνεργάτης της εφημερίδας «ΑΥΓΗ». Μιλούσε άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά ενώ υπέγραφε συχνά και με το δημοσιογραφικό ψευδώνυμο «Τάσος Μιχαήλ».

Ο Τάσος Τρίκκας υπήρξε άριστος γνώστης των διεθνών θεμάτων. Όλη του η ζωή αφιερώθηκε στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, ενώ πλούσιο ήταν το συγγραφικό του έργο, που αφορά κυρίως την ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα αλλά και τον κόσμο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά έναν στοχαστή της Αριστεράς, που έδρασε πάντα με γνώμονα τις πεποιθήσεις και τις ιδέες του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του Τάσου Τρίκκα θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή, 12 Ιουνίου στις 16.00, από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ωρωπού.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ