1

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας σήμερα στις 11 π.μ,. εκδήλωσαν την αντίδρασή τους τα συνεργαζόμενα σωματεία του Τύπου στην απόφαση του Υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου, με αντισυνταγματική ενέργεια, να καταργήσει τις αυξήσεις, που προέρχονται από διαιτητικές και μεσολαβητικές διαδικασίες του ΟΜΕΔ.

Οι συγκεντρωθέντες διαδήλωσαν την πρόθεσή τους να μην αφήσουν να περάσουν οι αντισυνταγματικές αποφάσεις του Υπουργού και την απόφασή τους να υπερασπιστούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Αντιπροσωπεία της διαδηλωτών, αποτελούμενη από την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της Αθήνα κυρία Στάβυ Σαλουφάκου, τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ κ. Παναγιώτη Καλφαγιάννη, την Αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κυρία Νανά Νταουντάκη, τον Γεν. Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ κ. Αντώνη Νταβανέλλο, τον Πρόεδρο της ΕΤΕΡ κ. Δημήτρη Καμαρινόπουλο, τον Πρόεδρο της ΕΤΕΡΜΘ κ. Κωνσταντίνο Χατζηγεωργίου, τον Πρόεδρο της ΕΠΠΗΤ κ. Μαϊδη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος κ. Μάριο Λώλο και το Μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ κυρία Ακριβή Κυρίκου, συνάντησαν τον Σύμβουλο του Υπουργού Εργασίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος υποσχέθηκε να μεταφέρει τις θέσεις των σωματείων στον Υπουργό Εργασίας.

Επίσης, ο Σύμβουλος του Υπουργού, μεταφέροντας τη θέληση του Υπουργού Εργασίας, δήλωσε ότι την επομένη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Συντονιστικού των συνεργαζομένων Ενώσεων στο Χώρο των ΜΜΕ και του Υπουργού Εργασίας.

Καλούμε τους συναδέλφους, εργαζόμενους στο χώρο των ΜΜΕ να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των ΣΣΕ και των εργασιακών και ασφαλιστικών μας κατακτήσεων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ