1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. σε συνάντηση που είχε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως με την Ε.Ι.Ν.Α.Π. καθώς και την Επιτροπή γιατρών του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, για τον τρόπο που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ τις καταγγελίες περί εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων, τόνισε τα εξής:

“Θα πρέπει οι δημοσιογράφοι να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε θέματα υγείας, σε θέματα που αφορούν τα δημόσια νοσοκομεία και ιδιαίτερα το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον “Ευαγγελισμό”, και να μην προκαλούμε προβλήματα στην περίθαλψη και παροχή υπηρεσιών υγείας στους συνανθρώπους μας. Αυτό είναι το λιγότερο που σήμερα μπορώ να πω”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ παρέδωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αναφορά των θιγομένων από την εκπομπή του ΣΚΑΙ γιατρών του Ευαγγελισμού με την οποία ζητεί τον έλεγχο των συντελεστών της συγκεκριμένης εκπομπής.

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. έχει ήδη καλέσει τον διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ Σ. Μαλέλη και το δημοσιογράφο Ν. Ευαγγελάτο και έχει επικοινωνήσει με τον υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα, τον υπουργό Τύπου & ΜΜΕ Δ. Ρέππα, την καταγγέλουσα και το διευθυντή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού του “Ευαγγελισμού” Ν. Χατζηγιαννάκη.