1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ. ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

 

 

Τον υφυπουργό Πολιτισμού κ. Πέτρο Τατούλη επισκέφθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μανώλης Μαθιουδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Μεγγρέλης και του έθεσαν θέματα, τα οποία αφορούν πολιτιστικές προτεραιότητες της ΕΣΗΕΑ.
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την ΕΣΗΕΑ και την ιστορία της «ως αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού» και υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει για την εξεύρεση παραδοσιακού κτιρίου για τη στέγαση της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου Τύπου της Ένωσης.
Το υπουργείο Πολιτισμού, όπως είπε ο κ. Τατούλης, θα προσφέρει τεχνογνωσία για την οργάνωση της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου Τύπου και θα υπάρξει φροντίδα για τη συντήρηση των 250.000 περίπου εγγράφων ιστορικής σημασίας και των 5.000 σπανίων αντιστασιακών εντύπων, που εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια της ιταλογερμανικής κατοχής, και διαθέτει η Ένωση.
Από τον υφυπουργό Πολιτισμού ζητήθηκε επίσης να εγκριθεί η αίτηση, η οποία έχει υποβληθεί στην Επιτροπή Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων, για να αρχίσουν οι εργασίες ανάπλασης των όψεων του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ.
Ο κ. Τατούλης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής για την άμεση έκδοση της σχετικής άδειας ικανοποιώντας έτσι το αίτημα της Ένωσης.
Στη συνάντηση με τον υφυπουργό παραβρέθηκε και η επιστημονική σύμβουλός του κ. Μάγδα Σύρου.