1

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου είχε σήμερα αντιπροσωπεία των Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018

 

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου είχε σήμερα η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών κυρία Μαρία Αντωνιάδου, ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Σταύρος Καπάκος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου κ. Θέμης Μπερεδήμας, στο πλαίσιο των επαφών των Ενώσεων προκειμένου να καταργηθεί το αυτόφωρο για τα αδικήματα περί Τύπου.

Η αντιπροσωπεία των Ενώσεων ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία καθώς στο Κοινοβούλιο, τόσο η Κυβέρνηση όσο και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφωνούν ότι η συγκεκριμένη διάταξη πλήττει τη Δημοκρατία. Ο κ. Καλογήρου εξέφρασε την πρόθεση της Κυβέρνησης να εξετάσει τα ζητήματα που άπτονται των αδικημάτων δια του Τύπου, καθώς εκκρεμεί η αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα.

Πριν από την έναρξη της συνάντησης, ο Υπουργός δέχτηκε την αντιπροσωπεία των Ενώσεων μαζί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Mogens Blicher Bjerregård, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα για 48ωρη προγραμματισμένη επίσκεψη, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο για τα πνευματικά δικαιώματα.   

          

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ