1

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου 29/10-3-20

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΑΡ. 29

10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

                                                                                                                                   

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΥΠ’ ΑΡ. 27/25-2-20 ΚΑΙ 28/4-3-20

Το Δ.Σ. επικυρώνει κατά πλειοψηφία:

  • Τις αποφάσεις των συνεδριάσεων υπ’ αρ. 27/25-2-20 και 28/4-3-20.
  • Την απομαγνητοφώνηση της συνεδρίασης υπ’ αρ. 24/28-1-20.

 

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Το Δ.Σ. επικύρωσε τις αποφάσεις που ελήφθησαν δια περιφοράς:

Α) Έκδοση ανακοίνωσης με την οποία καταγγέλλετε η εργοδοσίας της εφημερίδας «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ», η οποία προχώρησε στην αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας, χωρίς καμία διευκρίνιση για τις προθέσεις της όσον αφορά την εξόφληση των δεδουλευμένων. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα.

Β) Έκδοση ανακοίνωσης καταδικάζοντας τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων που καλύπτουν τα γεγονότα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Γ) Αναστολή διάθεσης των αιθουσών της ΕΣΗΕΑ για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, λόγω του κορωνοϊού δίνοντας εξαίρεση μόνο για τη διεξαγωγή συνελεύσεων που αφορούν εργασιακά ζητήματα. Για την παραπάνω απόφαση, θα εκδοθεί σχετικό δελτίο τύπου. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα.

Δ) Σε συνέχεια της συνεδρίασης υπ’ αρ. 28/4-3-20 κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η έκδοση ανακοίνωσης για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η αναστολή έκδοσης της εφημερίδας «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ», επικυρώνει το σχετικό περιεχόμενο της ανακοίνωσης. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα.

 

ΘΕΜΑ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ «ΑΠΕ – ΜΠΕ»  

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει να αποστείλει επιστολή στη διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην οποία θα εκθέτει τις παρατηρήσεις της επί συγκεκριμένων άρθρων του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου, που χρίζουν τροποποίησης/αλλαγής (άρθρα 25 και 31, 40 παρ.14, 39 παρ.2, 40 παρ. 3β, 48 παρ. 1ε, 40 παρ. 26, 40 παρ.19, θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η σύσταση και λειτουργία του υπηρεσιακού συμβουλίου). Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, θα ζητείται να δοθούν εξηγήσεις από τη διοίκηση του ΑΠΕ, γιατί δεν έχουν γίνει, μέχρι τώρα, οι προτεινόμενες αλλαγές κ.λπ.

ΘΕΜΑ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ» αποφασίζει ομόφωνα:

  • Να καλύψει τα νομικά έξοδα των εργαζομένων.
  • Η νομική υπηρεσία εξουσιοδοτείται να αναλάβει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, για παράδειγμα εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών, καταγγελία των συμβάσεων εργασίας κ.ο.κ.
  • Στην περίπτωση που η διοίκηση δεν ανταποκριθεί σε καμία από τις παραπάνω ενέργειες, να προβεί σε αγωγές, έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων.

ΘΕΜΑ: ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕΛΟΥΣ 

Το Δ.Σ., λαμβάνοντας υπόψη την επιστολή του μέλους … και διευθυντή της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr με την οποία καταγγέλλει υβριστική επίθεση από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφασίζει ομόφωνα να του παρασχεθεί κάθε νομική στήριξη και να τον ενημερώσει ότι η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να στραφεί εναντίον της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., από τη στιγμή που τη σχετική ανακοίνωση εις βάρος του έχει εκδώσει παράταξη που συμμετέχει στο Σωματείο και όχι το ίδιο το Σωματείο.

ΘΕΜΑ: ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Το Δ.Σ., λόγω έξαρσης της εποχιακής γρίπης του Κορωνοϊού, αποφασίζει ομόφωνα να εκδοθεί ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρεται ότι θα πρέπει να εφαρμόζονται οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

ΘΕΜΑ: ΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΥΓΗ»  

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» ότι η διοίκηση της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» δεν θα εξοφλήσει αποδοχές δεδουλευμένων, αποφασίζει:

  • Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η Πρόεδρος να επικοινωνήσει με τη διοίκηση της εφημερίδας για να ενημερωθεί για τις οφειλές δεδουλευμένων.
  • Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, την Τετάρτη, 11/3, σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων.