1

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου 37/30-1-18

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΑΡ. 37

30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

 

 

ΘΕΜΑ: ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟΥ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από διεξοδική συζήτηση για το μέλλον του ελεγκτικού μηχανισμού του Αγγελιοσήμου, αποφασίζει κατά πλειοψηφία:

Α) Να ζητηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ:

1) Αναλυτική έκθεση σχετικά με τη λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού είσπραξης Αγγελιοσήμου, με στοιχεία, για παράδειγμα πόσα πρόσωπα τον απαρτίζουν, ποιο είναι το έργο τους ειδικά μετά τη νομοθετική κατάργηση του πόρου κ.λπ.

2) Ποια είναι η πρότασή του σχετικά με το ακόλουθο θέμα: «Το Δημόσιο συνεχίζει να εισπράττει αγγελιόσημο, σύμφωνα με τις βεβαιωμένες οφειλές του ελεγκτικού μηχανισμού, δεν το αποδίδει στους δικαιούχους, και, οι Ενώσεις καλούνται να πληρώσουν τη λειτουργία του μηχανισμού παρά το γεγονός ότι δεν έχουν εισπράξει αυτά που δικαιούνται και τους οφείλονται.

3) Πρόσκληση σε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ.

Β) Να γίνει εξόφληση του αναλογούντος ποσού του τελευταίου τριμήνου, μόνο στην περίπτωση υλοποίησης των παραπάνω αιτημάτων.

Γ) Να διεκδικηθεί η διατήρηση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων του ελεγκτικού μηχανισμού, από το Υπουργείο Εργασίας (είτε με συμβάσεις ΝΠΙΔ, είτε με συμβάσεις ΝΠΔΔ).

 

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ»

 Το Δ.Σ. αποφασίζει ομόφωνα: α) Την αποστολή επιστολής προς την εφορευτική επιτροπή για την προκήρυξη αρχαιρεσιών στην εφημερίδα «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ» και β) Την πραγματοποίηση, όσο το δυνατόν συντομότερο, συνέλευσης των εργαζομένων.

 

ΘΕΜΑ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦ. «REAL NEWS»

 Το Δ.Σ., μετά από το αίτημα του εκπροσώπου της εφ. «REAL NEWS» (αρ.πρωτ.185/30-1-18), αποφασίζει ομόφωνα τη σύγκληση εργασιακής συνέλευσης στην εφ. “REAL NEWS” στην οποία θα ζητηθεί η παρουσία εκπροσώπων και της ΕΤΗΠΤΑ.

 

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ

 Το Δ.Σ. αποφασίζει ομόφωνα την πραγματοποίηση συνάντησης με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Α. Πετρόπουλο, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των μελών που εργάζονται με Δ.Π.Υ. και στους οποίους έχουν επιβληθεί υπέρογκα πρόστιμα.

 

ΘΕΜΑ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από αίτημα της εκπροσώπου των εργαζομένων (αρ.πρωτ.179/30-1-18), αποφασίζει ομόφωνα:

α) Την κήρυξη στάσης εργασίας την Τρίτη, 30/1/18 και την Τετάρτη, 31/1/18 στον Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και στην ιστοσελίδα «stokokkino.gr», σε συνεννόηση με την ΕΠΗΕΑ και την ΕΤΕΡ.

β) Την πραγματοποίηση συνάντησης με τη διοίκηση του σταθμού ζητώντας την ανάκληση των τριών απολύσεων.