1

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου 88/5-3-19

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΑΡ. 88

5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

 

ΘΕΜΑ: ΚΗΡΥΞΗ 2ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ (8/3)

 

Το Δ.Σ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8/3), μέρα-σύμβολο για τους αγώνες των γυναικών ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, αποφασίζει κατά πλειοψηφία:

  • Την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας από τις 11π.μ. έως και τις 13.00 σε όλα τα Μέσα.
  • Την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης στην οποία, μεταξύ άλλων, θα καλούνται τα μέλη να συμμετάσχουν και στην απογευματινή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Επιπλέον, θα ζητηθεί απ’ όλα τα Μέσα να προβάλουν την εκδήλωση καθώς και αφιερώματα που αφορούν τη θέση της γυναίκας, την κακοποίησή της, τις αδικίες που γίνονται σε βάρος της.
  • Θα ζητηθεί από τη Λέσχη των Γελοιογράφων η δημιουργία σχετικού σκίτσου, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ στις 8 Μαρτίου.

 

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Το Δ.Σ. αποφασίζει ομόφωνα στο εξής να καταγράφεται η ψηφοφορία των αποφάσεων που λαμβάνονται δια περιφοράς και το σχετικό έγγραφο (της καταγραφής) να υποβάλλεται στα πρακτικά από τον/την υπάλληλο που έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση.

 

ΘΕΜΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Δ.Σ. αποφασίζει κατά πλειοψηφία την έκδοση ανακοίνωσης στην οποία θα επισημαίνονται τα εξής:

  • Η Διοίκηση του Πρακτορείου θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου. Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις από τη Διοίκηση του ΑΠΕ, να μονιμοποιηθούν ή να επαναπροσληφθούν οι 58 συνάδελφοι, να ζητηθεί να μην  αμείβονται με Δ.Π.Υ. κ.ο.κ.
  • Να δοθεί απάντηση της ανακοίνωσης του Δ.Σ. του ΑΠΕ-ΜΠΕ καθώς και στην επιστολή του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή κ. Μ. Ψύλου (αρ. πρ:533/4-3-19 και 535/4-3-19).
  • Να κληθεί σε διάλογο στην ΕΣΗΕΑ ο κ. Μ. Ψύλος, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει.