1

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΚΑΙ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου, η ΕΣΗΕΑ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, κηρύσσει 24ωρη απεργία:

  • Για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης.
  • Για να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Για να κατοχυρωθούν οι θέσεις εργασίας και να σταματήσουν οι απολύσεις.
  • Για να αποσυρθούν τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν με εντολή της τρόικας για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
  • Για να μη γίνουν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η κακοδιαχείριση και η κερδοσκοπία με την ανοχή του πολιτικού συστήματος.
  • Για να μη χαθούν οι πόροι των Ταμείων μας, οι συντάξεις μας, η περίθαλψη και η επικούρησή μας.

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου θα πρέπει όλοι οι δημοσιογράφοι μαζί με όλους όσοι εργάζονται στα ΜΜΕ, να δώσουν με τη δύναμη και την αποφασιστικότητά τους μια ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που επιβουλεύονται το δικαίωμα στην εργασία, στην ασφάλιση και στην ελευθερία των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου, η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των συνεργαζομένων συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της ενημέρωσης. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί μπροστά στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ, οι συνεργαζόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα δώσουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα αιτήματα και τους λόγους της απεργίας.

Την ίδια ημέρα, στις 12 το μεσημέρι, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συγκαλεί το Μικτό Συμβούλιο, που αναλαμβάνει καθήκοντα απεργιακής επιτροπής .

 

Πέμπτη 3 Ιουνίου: Όλοι στην απεργία!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ