1

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔHMOΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η δεοντολογία στο χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ και θέματα που αφορούν στις Σ.Σ.Ε. και τις συνθήκες εργασίας, συζητήθηκαν σε κοινή σύσκεψη, στα γραφεία της Ένωσης, που συνεκλήθη με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, με τη συμμετοχή μελών του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, διευθυντών, αρχισυντακτών και εκπροσώπων αθλητικών εφημερίδων.

Στη συζήτηση, που άνοιξε το μείζον θέμα των ρεπορτάζ που πυροδοτούν έξαρση του φανατισμού μεταξύ των φιλάθλων, καθώς και τις επιθέσεις δημοσιογράφων εναντίον δημοσιογράφων, που στόχο έχουν τη μείωση της επαγγελματικής και της προσωπικής τους υπόστασης, αποφασίστηκε η συνέχιση του διαλόγου και η σύσταση ομάδας εργασίας (ΕΣΗΕΑ, ΠΣΑΤ, εκπρόσωποι αθλητικών εφημερίδων), η οποία θα προχωρήσει σε λεπτομερή καταγραφή των προβλημάτων αθλητικής δημοσιογραφικής δεοντολογίας και θα καταθέσει προτάσεις.

Στη συνάντηση καταδικάστηκε η στάση ορισμένων εντύπων που πυροδοτούν έξαρση φανατισμού και βίας, καθώς και η στάση ιδιοκτητών, διευθυντών και δημοσιογράφων που συμβάλουν σε αυτό το φαινόμενο.

Παρ’ όλο ότι από τη σύσκεψη απουσίασαν διευθυντικά στελέχη, εκπρόσωποι εφημερίδων αλλά και μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, τα οποία εγγράφως και εγκαίρως είχαν κληθεί από το Δ.Σ., έγινε μία εξαιρετικού ενδιαφέροντος συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω στα θέματα που αφορούσαν τη σύσκεψη.

Για να υπάρξει ευρύτερη συμμετοχή και προβληματισμός, κρίθηκε αναγκαία η συμμετοχή των προϊσταμένων των αθλητικών τμημάτων των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, αλλά και όσων ήταν σήμερα απόντες.

Γι’ αυτό, αποφασίστηκε να γίνει νέα σύσκεψη στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, αμέσως μετά της γιορτές, αφού τα θέματα δεν είναι περιορισμένου ενδιαφέροντος αλλά αφορούν όλους.