1

ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη το θάνατο του δημοσιογράφου-μέλους της Γιάννη Αγγελόπουλου του Παναγιώτη, που πέθανε την Κυριακή του Πάσχα, σε ηλικία 81 ετών, ύστερα από καρδιακό επεισόδιο.
Ο Γιάννης Αγγελόπουλος γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1922, στο Γύθειο Λακωνίας. Τελείωσε το Γυμνάσιο στη Χαλκίδα το 1940 και εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Ως πρωτοετής της Σχολής Ευελπίδων διεκδικεί μαζί με τους άλλους συμφοιτητές του ν’ αποσταλούν ως αυτόνομη δύναμη στο μέτωπο. Πολέμησε στη Μάχη της Κρήτης, όπου συνελήφθη αιχμάλωτος. Μετά την αιχμαλωσία, του ανατέθηκε η οργάνωση του εφεδρικού ΕΛΑΣ στην Εύβοια, ενώ αργότερα ανέλαβε τη διοίκηση της διλοχίας του 34ου Συντάγματος. Με τη Συμφωνία της Βάρκιζας ως εκπρόσωπος της 2ης Μεραρχίας υπογράφει την παράδοση του οπλισμού της στην αγγλική αντιπροσωπεία στο Αγρίνιο.
Συνελήφθη την άνοιξη του ’46 και εξορίστηκε σε: Κύθηρα, Αντικύθηρα, Ζάκυνθο, Ικαρία και Μακρόνησο. Εργάστηκε ως διορθωτής σε εκδοτικούς οίκους και την “Αυγή”. Υπήρξε αρχισυντάκτης στη “Δημοκρατική Αλλαγή”. Εργάστηκε ακόμη και στον “Ελεύθερο Τύπο”.
Το ’67 έφυγε για τη Γαλλία, όπου συμμετείχε στην έκδοση της “Ελεύθερης Ελλάδας”. Εργαζόταν ως ανταποκριτής, σε διάφορες εφημερίδες, μεταξύ των οποίων στην “Ελευθεροτυπία” καθώς και στην ΕΤ-1.
Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη, 1 Μαΐου, στις 5.00 το απόγευμα, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά έναν άξιο αγωνιστή συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με προσήλωση, ήθος και ευθύνη.