1

ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη αγγέλλει την απώλεια του ποιητή και δημοσιογράφου Γιώργου Καραβασίλη, που πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 55 ετών.
Ο Γιώργος Καραβασίλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949 και αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής. Σπούδασε επίσης στη σχολή θεάτρου του Γρηγόρη Βαφιά, αφού προηγουμένως είχε θητεύσει δίπλα στον Δημήτρη Ροντήρη.
Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από την εφημερίδα “ΣΗΜΕΡΙΝΑ”. Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες “ΕΣΠΕΡΙΝΗ”, “ΕΙΔΗΣΕΙΣ”, και από το 1984 στην ΕΡΤ ως πολιτιστικός συντάκτης τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση. Εργάστηκε ακόμη ως κριτικός βιβλίου στα περιοδικά “ΔΙΑΒΑΖΩ”, “ΛΕΞΗ”, “ΔΕΝΔΡΟ” και στην εφημ. “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” δίπλα στον Αλέξανδρο Κοτζιά.
Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ο Γιώργος Καραβασίλης άφησε πλούσιο συγγραφικό και ποιητικό έργο. Μόλις πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδη ο συγκεντρωτικός τόμος με τα ποιήματά του με τίτλο “Ποιήσεις (1963-2003)”. Ακόμη, έγραψε δοκίμια και έκανε πολλές μεταφράσεις θεατρικών και ποιητικών έργων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και ο δημοσιογραφικός κόσμος συλλυπείται τη σύζυγο, τα αγαπημένα του παιδιά και τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, ο οποίος διακρίθηκε και υπηρέτησε τόσο την ελληνική δημοσιογραφία όσο και την πνευματική ζωή του τόπου με ήθος και σεμνότητα.
Η κηδεία του Γιώργου Καραβασίλη θα γίνει σήμερα στις 3.30 μ.μ. από το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.