1

ΘΑΝΑΤΟΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η δημοσιογραφική οικογένεια θρηνεί την απώλεια ενός ακόμη εκλεκτού μέλους της, του δημοσιογράφου και συγγραφέως Νίκου Παπαδημητρίου, που έχασε χθες τη μάχη με τη ζωή, έπειτα από μακρόχρονη πάλη με την επάρατη νόσο, σε ηλικία 72 ετών.

Ο Νίκος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στον Πύργο της Ηλείας το 1927.

Ανθρωπος πράος και φιλικός με όλους, ανάλωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του συγγράφοντας το έργο “Οι συγγραφείς της Αθηναϊκής Δημοσιογραφίας”, που θα μείνει στην ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας, ως η πληρέστερη καταγραφή του συγγραφικού έργου που παρήγαγαν οι δημοσιογράφοι μέσα στη δύνη της σκληρής δημοσιογραφικής ενασχόλησής τους.

Στο συγγραφικό έργο που αφήνει ο Νίκος Παπαδημητρίου περιλαμβάνονται: τα ποιήματα “Ιονία”, το μυθιστόρημα “Αγριοχείμωνο”, η ιστορική έρευνα “Το κίνημα του Π. Ναυτικού – Μάιος 1973” και το πολιτικό δοκίμιο που έγραψε το 1986 “Από την Ενωση Κέντρου στην αποστασία”.

Ο Νίκος Παπαδημητρίου στη δημοσιογραφική του δράση εργάστηκε ως ελεύθερος, οικονομικός και πολιτικός συντάκτης και ως σχολιογράφος και αρθρογράφος στις εφημερίδες “Ελεύθερος Τύπος”, “Προοδευτικός Φιλελεύθερος”, “Ελευθερία”, “Ελεύθερος Κόσμος” και “Θεσσαλονίκη”.

Εκτός από τις εφημερίδες απασχολήθηκε στην ΕΡΤ στη σύνταξη ειδήσεων καθώς και ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά “Βωμός”, “Νότες” και “Η Ευρώπη μας”.

Στη συνδικαλιστική του δράση υπήρξε Πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ την περίοδο 1988 – 1990, μέλος του Συνδέσμου των Ελλήνων Λογοτεχνών και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Η κηδεία του διακεκριμένου συναδέλφου γίνεται αύριο Δευτέρα στις 11:00 π.μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Πύργου της Ηλείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά έναν εξαίρετο συνάδελφο που τίμησε τα ελληνικά γράμματα.