1

Την Κυριακή 3/5 η προβολή του ντοκιμαντέρ «opPRESSion» στην ΕΣΗΕΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου (3 Μαΐου), αποδεχόμενο την προσφορά των δημιουργών του ντοκιμαντέρ «opPRESSion», αποφάσισε την προβολή του στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ «Γ. Καράντζας» (Ακαδημίας 20 1ος όροφος), την Κυριακή 3 Μαίου 2015, στις 7 μ.μ.

Το ντοκιμαντέρ «opPRESSion» είναι δημιούργημα δύο φοιτητών, της Μυρτώς Συμεωνίδου Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που το κατέθεσε ως πτυχιακή εργασία, και του Νίκου Πανιεράκη, τεταρτοετή φοιτητή του τμήματος ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθήνας, που το σκηνοθέτησε.

Το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει διάρκεια 45΄, πραγματεύεται τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει, οι παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό έργο αυξάνονται και οι δημοσιογράφοι καλούνται να επιλέξουν, αν θα ακολουθήσουν μια κεντρική γραμμή ή αν θα τολμήσουν να τηρήσουν μια διαφορετική στάση. Στο «opPRESSion» καταγράφονται μερικά από τα πολλά περιστατικά που δείχνουν ότι ένα από τα θύματα της κρίσης στην Ελλάδα, είναι η ελευθεροτυπία.

Χορηγός επικοινωνίας του ντοκιμαντέρ «opPRESSion» είναι η “ertopen” και προβλήθηκε για πρώτη φορά στο «17o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης», στις 17 Μαρτίου 2015.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ