1

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΩΝ 130 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΤΣΠΕΑΘ

 

Επιστολή προς τη Διοίκηση του ΤΣΠΕΑΘ για το θέμα που ανέκυψε με το ομόλογο των 130 εκατομμυρίων ευρώ απέστειλε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Εκφράζει την ανησυχία των ασφαλισμένων για την τοποθέτηση αποθεματικών του Ταμείου σε ομόλογο υψηλού ρίσκου και ζητεί να κατατεθούν άμεσα στην Ενωση τα πλήρη στοιχεία για την απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου.
«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ -καταλήγει η επιστολή- έχοντας ως γνώμονα την προστασία των συμφερόντων των ασφαλισμένων του δημοσιογράφων, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος για την αναζήτηση ευθυνών σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθούν παρατυπίες ή ζημία για το ΤΣΠΕΑΘ».
Επίσης με άλλη επιστολή προς τον ΕΔΟΕΑΠ το Δ.Σ. της Ένωσης ζητεί την πραγματοποίηση συνάντησης με τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο φορέα επικουρικής ασφάλισης και περίθαλψης, μετά την έκδοση αποφάσεων του Εφετείου που έκαναν δεκτές τις σχετικές αγωγές της «Γ. ΚΟΥΡΗΣ ΕΠΕ», καθώς επίσης και για τη διαχείριση και τοποθέτηση αποθεματικών, τις εκκρεμείς υποχρεώσεις και το ύψος οφειλών των εργοδοτών.