1

ΤΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΑΠΟΤΙΜΑ ΤΗΝ 4ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ENΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 14 Απριλίου 2011

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σε συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ συζητήθηκε και αποτιμήθηκε η πρόσφατη 4ημερη γενική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ. Διαπιστώθηκε -μεταξύ άλλων- ότι μετά την απεργιακή μας κινητοποίηση εκδηλώθηκαν συντονισμένες επιθέσεις των εργοδοτών με στόχο την πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ και θεσμικών κατακτήσεων και της μεθόδευσης ενός κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με απολύσεις, μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία, μειωμένη απασχόληση για τον ίδιο όγκο εργασίας, μονομερή αλλαγή ειδικότητας και υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών.
Απέναντι σε αυτή τη νέα επίθεση των εργοδοτών –σε συνεργασία με την κυβέρνηση- να αποδομήσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα, συνεχίζουμε ομόφωνα και αδιαπραγμάτευτα να αντιτάσσουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση και την απόφασή μας για ολομέτωπη μέχρι τέλους σύγκρουση μαζί τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων την συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης την εισήγηση στα Δ.Σ. των Ενώσεων για απεργίες στα ανοιχτά μέτωπα εκδοτικών επιχειρήσεων όπου οι εργασιακές συνθήκες επιδεινώνονται ραγδαία και οι αγωνιστικές δράσεις μας βρίσκονται σε εξέλιξη
Η επόμενη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα 18/4/2011 παρουσία των Προέδρων των Ομοσπονδιών μας (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΟΜΤΒΧ)

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.