1

ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΗΡΥΞΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ρ/Σ “ALPHA 9.89”

 

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εκδόθηκε στις 16.00 σήμερα, κηρύχθηκε παράνομη η 24ωρη απεργία στην «ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ», την οποία είχε αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για την Τρίτη, 29 Μαΐου για να μην απολυθούν πέντε συνάδελφοι.
Δυστυχώς η διοίκηση του ALPHA επιμένει να θεωρεί τους συνάδελφους αυτούς ως συμβασιούχους ομήρους ενώ οι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθώς εργάζονται σε καθημερινή βάση στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές του ραδιοφωνικού σταθμού.
Η διοίκηση του ALPHA είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί το δικαίωμα στην εργασία όλων των συναδέλφων και να συνεχίσει την απασχόλησή τους με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ύστερα από την απόφαση αυτή του Δικαστηρίου αναστέλλει την απεργία της 29ης Μαΐου. Η αναστολή αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί παραίτηση. Η ΕΣΗΕΑ θα συνεχίσει τον αγώνα της και θα επανέλθει με νέες κινητοποιήσεις μέχρι την πλήρη δικαίωση των συναδέλφων συμβασιούχων.