1

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΨΥΡΡΑΚΗ


ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΨΥΡΡΑΚΗ

Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. στη σημερινή του συνεδρίαση απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα Γραμματέα του Μορφωτικού Ιδρύματος Βαγγέλη Ψυρράκη, ο οποίος από τη συγκρότηση του Ιδρύματος το 1998, συνέβαλε καθοριστικά στην πραγματοποίηση πλήθους εκδηλώσεων για μορφές και αξίες, με στόχο πάντα την ανάδειξη του πολιτιστικού αυτού θεσμού της Ε.Σ.Η.Ε.Α.
Στην ίδια συνεδρίαση το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα τη θέσπιση βραβείου «Βαγγέλης Ψυρράκης», το οποίο θα απονέμεται κάθε χρόνο σε συντάκτη του πολιτιστικού ρεπορτάζ στην επέτειο του θανάτου του εκλιπόντος Γραμματέα (8 Οκτωβρίου 2006).
Τους όρους και τα κριτήρια απονομής του βραβείου ανέλαβαν να επεξεργαστούν μέλη του Δ.Σ. και η σχετική προκήρυξη θα ανακοινωθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου.
Επίσης, το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αποφάσισε να πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις, η πρώτη (τον Φεβρουάριο) θα είναι μία ημερίδα με αντικείμενο τον πολιτισμό στα Μ.Μ.Ε. και η δεύτερη (τον Μάρτιο) θα είναι αφιερωμένη στο Διονύσιο Σολωμό με αφορμή τα 150 χρόνια από το θάνατό του ποιητή.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ