48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 & 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

Ανακοινώσεις, Απεργίες
image_pdfimage_print
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ε.Σ.Η.Ε.Α. – Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ

Οι απολύσεις τεσσάρων δημοσιογράφων, μελών της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ από το Γραφείο Αθήνας της εφημερίδας «Μακεδονία», επαληθεύουν ότι η σημερινή διοίκηση της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Α.Ε.» επιθυμεί να καλύψει με τη μείωση θέσεων εργασίας τα προβλήματα που δημιούργησε η κακή διαχείριση της επιχείρησης.
Αντί λοιπόν να τηρήσει στο ελάχιστο τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκατασταθεί η ομαλή ροή στη μισθοδοσία των εργαζομένων, να τους καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα και να τηρηθούν πλήρως οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θυσιάζει δημοσιογράφους στον βωμό της δικής της αδυναμίας. Με τον τρόπο αυτό αφήνει έκθετη και τον ιδιοκτήτη, ο οποίος έδειξε διάθεση συνεννόησης κατά την πρόσφατη συνάντησή του με την Ένωση Συντακτών.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. και της Ε.Σ.Η.Ε.Α. είχαν εγκαίρως προειδοποιήσει ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με όποιον τρόπο κρίνουν πρόσφορο, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.
Στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., με ομόφωνη απόφασή του, κηρύσσει σαρανταοχτάωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά», καθώς και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Extra Sport», τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2005 και την Τρίτη 26 Ιουλίου 2005, και καλεί όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, που απασχολούνται στα παραπάνω μέσα να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας:
– Την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων αμοιβών τους.
– Την άμεση καταβολή των αναδρομικών που δικαιούνται.
– Την άμεση καταβολή των επιδομάτων αδείας.
– Την πλήρη τήρηση της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια

facebook Share
Tweet Tweet
google plus Google+