ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας ασχολήθηκε με το θλιβερό φαινόμενο των αντεγκλήσεων και ύβρεων σε τηλεοπτικά παράθυρα και εφημερίδες, μεταξύ δημοσιογράφων το οποίο ευτελίζει το κύρος και την αξιοπιστία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας:
1. Επισημαίνει τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία ακολουθώντας πρακτικές του παρελθόντος, συντηρεί για δικό της πολιτικό όφελος τη διαπλοκή στα ΜΜΕ.
2. Αποδίδει το φαινόμενο και σε εξελισσόμενη οξύτατη σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων και
3. Διαχωρίζει σαφώς στο δημοσιογραφικό πεδίο το θύμα από τον θύτη και το χυδαίο από το αξιοπρεπές, πολύ περισσότερο που η ιστορία κάθε δημοσιογράφου είναι γνωστή και δεν είναι δυνατό να παραγνωρίζεται.

Το ΕΟΔ είναι σθεναρά αντίθετο σε φαινόμενα εισαγγελικής δημοσιογραφίας, σε τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εκπομπές ή στήλες εφημερίδων.

Δυστυχώς ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ορισμένοι, ελάχιστοι συνάδελφοι βλάπτουν, με αντιδεοντολογικές συμπεριφορές το δημοσιογραφικό λειτούργημα, θίγοντας και εκθέτοντας το συντριπτικό ποσοστό των δημοσιογράφων, οι οποίοι το υπηρετούν, με συνέπεια και σεβασμό στις αρχές και τις επιταγές του Κώδικα Δεοντολογίας.

Για μια ακόμη φορά το ΕΟΔ συνιστά στους συναδέλφους εκείνους, οι οποίοι με συγκεκριμένη τακτική και συμπεριφορά εκθέτουν το σώμα των δημοσιογράφων, δημιουργώντας κακές εντυπώσεις στους πολίτες, να αρθούν στο ύψος της δημοσιογραφικής τους αποστολής και των κανόνων δεοντολογίας, που πρέπει να τηρούν.

Για το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας
της ΕΣΗΕΑ