Δελτίο Τύπου του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ με θέμα τη μεταφορά της έκθεσης σκίτσων για το προσφυγικό “Το Μετέωρο Βήμα” στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Δελτία Τύπου
image_pdfimage_print

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΣΗΕΑ

23.9.16

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΚΙΤΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ “ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ”

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ

Στη Νίκαια, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοίζος» (Θηβών 245) μεταφέρεται η μεγάλη έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό «Το Μετέωρο Βήμα», που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ.

          Τα εγκαίνια της έκθεσης, που είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Κοκκινιώτη καλλιτέχνη – σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή, και γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, θα πραγματοποιηθούν  την Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 7.30 μ.μ.  Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Οκτωβρίου, ώρες 10 π.μ. – 13.00 και 18.30 – 22.30.

          Στην έκθεση, που έχει ήδη παρουσιαστεί στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και – τον περασμένο Μάιο – στον εκθεσιακό χώρο του μετρό στο Σύνταγμα, παρουσιάζονται 120 έργα 28 Ελλήνων γελοιογράφων, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας την παγκόσμια γλώσσα και τη δύναμη του σκίτσου, της εικόνας και της σάτιρας, ανοίγουν διάλογο για το μεγάλο θέμα του προσφυγικού, καταθέτοντας τις απόψεις τους και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

 

Τηλ:. 210 3675430 -1, φαξ 210 3625955, www.morfotikoesiea.gr, e-mail: morfotiko@esiea.gr

facebook Share
Tweet Tweet
google plus Google+